Change pack
Lintel Jul 2 - 8 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 2 July 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    32000000

    Answer: 3.2 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 24

    Answer: (x + 6)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 16cm, angle = 56°. Find opposite

    Answer: 23.7cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 5m:500cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 38. If 5 of them are 23, 43, 43, 49, 39, what is the missing number?

    Answer: 31

Tuesday 3 July 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.00086

    Answer: 8.6 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 8

    Answer: (x + 4)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 22cm, angle = 61°. Find adjacent side

    Answer: 10.7cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 21, 22, 18, 12, 8, 43

    Answer: 20.7

Wednesday 4 July 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.052

    Answer: 5.2 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 11x + 28

    Answer: (x - 7)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 35cm, angle = 42°. Find adjacent side

    Answer: 26cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 6:4 as a fraction in simplest form

    Answer: 3⁄5
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 33. If 4 of them are 17, 43, 35, 27, what is the missing number?

    Answer: 43

Thursday 5 July 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    30000

    Answer: 3 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 4x - 12

    Answer: (x + 6)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 18cm, angle = 34°. Find opposite

    Answer: 12.cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 2:3 as a fraction in simplest form

    Answer: 2⁄5
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 34, 46, 45, 39, 40, 35, 49, 31

    Answer: 39.9

Friday 6 July 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0052

    Answer: 5.2 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 4x - 21

    Answer: (x + 7)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 39cm, angle = 26°. Find adjacent side

    Answer: 35.cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 3:5 as a fraction in simplest form

    Answer: 3⁄8
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 6, 18, 38, 19, 40, 22, 16

    Answer: 22.7