Change pack
Lintel Jul 9 - 15 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 9 July 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.033

    Answer: 3.3 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 3

    Answer: (x + 3)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 25cm, angle = 27°. Find adjacent side

    Answer: 22.3cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 9:6:6

    Answer: 3:2:2
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 6, 47, 22, 9, 24, 42

    Answer: 25

Tuesday 10 July 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0062

    Answer: 6.2 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 8

    Answer: (x + 4)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 22cm, angle = 33°. Find opposite

    Answer: 14.3cm
  4. 4. Ratio

    Divide 208 in the ratio 4:3:1

    Answer: 104, 78 and 26
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 32, 30, 26, 45, 15, 18, 34

    Answer: 28.6

Wednesday 11 July 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    24000000

    Answer: 2.4 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 11x + 28

    Answer: (x - 7)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 37cm, angle = 56°. Find adjacent side

    Answer: 20.7cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 5:3 as a fraction in simplest form

    Answer: 5⁄8
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 28. If 5 of them are 19, 19, 49, 36, 43, what is the missing number?

    Answer: 2

Thursday 12 July 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.00043

    Answer: 4.3 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 9x + 20

    Answer: (x - 5)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 22cm, angle = 44°. Find opposite

    Answer: 21.2cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 4:5 as a fraction in simplest form

    Answer: 4⁄9
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 26. If 5 of them are 18, 28, 21, 40, 45, what is the missing number?

    Answer: 4

Friday 13 July 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    84000000

    Answer: 8.4 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 6

    Answer: (x + 3)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 38cm, angle = 65°. Find adjacent side

    Answer: 16.cm
  4. 4. Ratio

    Divide 126 in the ratio 3:1:3

    Answer: 54, 18 and 54
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 22, 15, 23, 7, 17, 50, 11, 20

    Answer: 20.6