Change pack
Lintel Jul 16 - 22 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 16 July 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    79000000

    Answer: 7.9 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 10x + 24

    Answer: (x - 6)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 29cm, angle = 64°. Find adjacent side

    Answer: 12.7cm
  4. 4. Ratio

    £322.00 is shared between A and B in the ratio 4:3. How much does A receive?

    Answer: £184.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 17, 10, 5, 5, 35, 43, 14

    Answer: 18.4

Tuesday 17 July 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0048

    Answer: 4.8 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 6x + 8

    Answer: (x - 4)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 26cm, angle = 57°. Find opposite

    Answer: 40cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 2:3:1, what fraction is the second part?

    Answer: 3⁄6
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 26. If 4 of them are 36, 23, 34, 32, what is the missing number?

    Answer: 5

Wednesday 18 July 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.03

    Answer: 3 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 48

    Answer: (x + 8)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 24cm, angle = 38°. Find opposite

    Answer: 18.8cm
  4. 4. Ratio

    £160.00 is shared between A and B in the ratio 3:2. How much does A receive?

    Answer: £96.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 33. If 5 of them are 20, 42, 29, 30, 25, what is the missing number?

    Answer: 52

Thursday 19 July 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    16000

    Answer: 1.6 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 4x + 4

    Answer: (x - 2)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 18cm, angle = 34°. Find adjacent side

    Answer: 14.9cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 10, 13, 35, 16, 8, 40, 46

    Answer: 24

Friday 20 July 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.00079

    Answer: 7.9 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 12x + 35

    Answer: (x - 7)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 30cm, angle = 40°. Find opposite

    Answer: 25.2cm
  4. 4. Ratio

    £215.00 is shared between A and B in the ratio 2:3. How much does A receive?

    Answer: £86.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 29. If 4 of them are 31, 23, 49, 44, what is the missing number?

    Answer: -2