Change pack
Lintel Jul 23 - 29 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 23 July 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    26000000

    Answer: 2.6 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 5x + 6

    Answer: (x - 3)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 37cm, angle = 49°. Find adjacent side

    Answer: 24.3cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 5m:500cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 34. If 4 of them are 19, 29, 19, 34, what is the missing number?

    Answer: 69

Tuesday 24 July 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    520000

    Answer: 5.2 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 3x - 28

    Answer: (x + 7)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 25cm, angle = 59°. Find adjacent side

    Answer: 12.9cm
  4. 4. Ratio

    Divide 143 in the ratio 3:4:4

    Answer: 39, 52 and 52
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 17, 35, 39, 17, 16, 8, 41

    Answer: 24.7

Wednesday 25 July 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0024

    Answer: 2.4 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 2

    Answer: (x + 2)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 17cm, angle = 53°. Find opposite

    Answer: 22.6cm
  4. 4. Ratio

    Divide 253 in the ratio 3:4:4

    Answer: 69, 92 and 92
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 22. If 4 of them are 25, 23, 21, 25, what is the missing number?

    Answer: 16

Thursday 26 July 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    36000000

    Answer: 3.6 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 15

    Answer: (x + 5)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 33cm, angle = 61°. Find adjacent side

    Answer: 16cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 3:4 as a fraction in simplest form

    Answer: 3⁄7
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 23. If 3 of them are 28, 29, 26, what is the missing number?

    Answer: 9

Friday 27 July 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0049

    Answer: 4.9 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 12x + 35

    Answer: (x - 7)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 15cm, angle = 48°. Find opposite

    Answer: 16.7cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 6:4 as a fraction in simplest form

    Answer: 3⁄5
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 27, 28, 38, 30, 41, 5

    Answer: 28.2