Change pack
Lintel Jul 30 - Aug 5 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 30 July 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    8600000

    Answer: 8.6 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 6

    Answer: (x + 3)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 30cm, angle = 45°. Find opposite

    Answer: 30cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 10:6:6

    Answer: 5:3:3
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 35. If 3 of them are 19, 35, 24, what is the missing number?

    Answer: 62

Tuesday 31 July 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.00081

    Answer: 8.1 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 10x + 25

    Answer: (x - 5)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 31cm, angle = 43°. Find adjacent side

    Answer: 22.7cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 18:12:12

    Answer: 3:2:2
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 44, 44, 7, 26, 18, 39, 27, 38

    Answer: 30.4

Wednesday 1 August 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    620000

    Answer: 6.2 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 3x - 10

    Answer: (x + 5)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 15cm, angle = 61°. Find adjacent side

    Answer: 7.3cm
  4. 4. Ratio

    £288.00 is shared between A and B in the ratio 3:5. How much does A receive?

    Answer: £108.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 26. If 5 of them are 38, 22, 28, 36, 22, what is the missing number?

    Answer: 10

Thursday 2 August 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.04

    Answer: 4 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 3x - 18

    Answer: (x + 6)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 17cm, angle = 33°. Find opposite

    Answer: 11cm
  4. 4. Ratio

    £160.00 is shared between A and B in the ratio 3:5. How much does A receive?

    Answer: £60.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 22. If 5 of them are 36, 50, 20, 20, 19, what is the missing number?

    Answer: -13

Friday 3 August 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    7600000

    Answer: 7.6 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 11x + 30

    Answer: (x - 5)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 25cm, angle = 34°. Find adjacent side

    Answer: 20.7cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 2:2:1, what fraction is the second part?

    Answer: 2⁄5
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 12, 7, 35, 44, 17, 37, 43

    Answer: 27.9