Change pack
Lintel Aug 6 - 12 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 6 August 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    78000000

    Answer: 7.8 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 4x - 12

    Answer: (x + 6)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 21cm, angle = 40°. Find adjacent side

    Answer: 16.cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 8:6:10

    Answer: 4:3:5
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 15, 14, 5, 48, 8, 14, 20, 35

    Answer: 19.9

Tuesday 7 August 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.011

    Answer: 1.1 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 9x + 20

    Answer: (x - 4)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 20cm, angle = 33°. Find opposite

    Answer: 13cm
  4. 4. Ratio

    Divide 154 in the ratio 3:3:1

    Answer: 66, 66 and 22
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 32. If 5 of them are 41, 22, 31, 42, 29, what is the missing number?

    Answer: 27

Wednesday 8 August 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.083

    Answer: 8.3 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 10x + 21

    Answer: (x - 7)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 25cm, angle = 31°. Find opposite

    Answer: 15cm
  4. 4. Ratio

    Divide 162 in the ratio 2:1:3

    Answer: 54, 27 and 81
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 32. If 5 of them are 33, 43, 16, 24, 28, what is the missing number?

    Answer: 48

Thursday 9 August 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    3500000

    Answer: 3.5 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 6x - 16

    Answer: (x + 8)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 28cm, angle = 31°. Find adjacent side

    Answer: 24cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 18:12:15

    Answer: 6:4:5
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 9, 45, 26, 32, 17, 11, 35

    Answer: 25

Friday 10 August 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    670000

    Answer: 6.7 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 3x - 10

    Answer: (x + 5)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 12cm, angle = 59°. Find opposite

    Answer: 20cm
  4. 4. Ratio

    Divide 126 in the ratio 2:3:2

    Answer: 36, 54 and 36
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 26, 27, 30, 39, 34, 31, 38

    Answer: 32.1