Change pack
Lintel Aug 13 - 19 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 13 August 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.044

    Answer: 4.4 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 20

    Answer: (x + 5)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 21cm, angle = 36°. Find adjacent side

    Answer: 17cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 6:3 as a fraction in simplest form

    Answer: 2⁄3
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 43, 40, 46, 20, 37, 34, 46

    Answer: 38

Tuesday 14 August 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0091

    Answer: 9.1 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 56

    Answer: (x + 8)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 26cm, angle = 31°. Find adjacent side

    Answer: 22.3cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6m:600cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 29. If 5 of them are 32, 38, 35, 30, 46, what is the missing number?

    Answer: -7

Wednesday 15 August 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    170000

    Answer: 1.7 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 8x + 15

    Answer: (x - 5)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 24cm, angle = 60°. Find opposite

    Answer: 41.6cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 2:4:4, what fraction is the second part?

    Answer: 4⁄10
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 41, 25, 40, 43, 44, 8, 47, 12

    Answer: 32.5

Thursday 16 August 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.078

    Answer: 7.8 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 9x + 18

    Answer: (x - 6)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 15cm, angle = 31°. Find adjacent side

    Answer: 12.9cm
  4. 4. Ratio

    £294.00 is shared between A and B in the ratio 4:3. How much does A receive?

    Answer: £168.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 25, 24, 32, 15, 13, 12, 17

    Answer: 19.7

Friday 17 August 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    570000

    Answer: 5.7 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 6x - 16

    Answer: (x + 8)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 29cm, angle = 35°. Find opposite

    Answer: 20.3cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 4:1:3, what fraction is the second part?

    Answer: 1⁄8
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 35. If 3 of them are 15, 29, 25, what is the missing number?

    Answer: 71