Change pack
Lintel Aug 20 - 26 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 20 August 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    4600000

    Answer: 4.6 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 13x + 42

    Answer: (x - 7)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 22cm, angle = 58°. Find opposite

    Answer: 35.2cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6m:600cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 28. If 4 of them are 41, 22, 46, 21, what is the missing number?

    Answer: 10

Tuesday 21 August 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0081

    Answer: 8.1 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 11x + 28

    Answer: (x - 7)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 37cm, angle = 41°. Find adjacent side

    Answer: 27.9cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 2:3:1, what fraction is the second part?

    Answer: 3⁄6
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 39, 28, 13, 19, 24, 29, 22

    Answer: 24.9

Wednesday 22 August 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    75000000

    Answer: 7.5 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 6

    Answer: (x + 3)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 27cm, angle = 34°. Find opposite

    Answer: 18.2cm
  4. 4. Ratio

    £154.00 is shared between A and B in the ratio 3:4. How much does A receive?

    Answer: £66.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 28, 7, 14, 9, 39, 46

    Answer: 23.8

Thursday 23 August 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.009

    Answer: 9 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 12

    Answer: (x + 4)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 40cm, angle = 55°. Find adjacent side

    Answer: 22.9cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 4:4:3, what fraction is the second part?

    Answer: 4⁄11
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 33. If 3 of them are 20, 17, 42, what is the missing number?

    Answer: 53

Friday 24 August 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.082

    Answer: 8.2 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 9x + 18

    Answer: (x - 3)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 31cm, angle = 59°. Find adjacent side

    Answer: 16cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 15:9:9

    Answer: 5:3:3
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 34, 48, 46, 29, 5, 50

    Answer: 35.3