Change pack
Lintel Aug 27 - Sep 2 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 27 August 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    83000000

    Answer: 8.3 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 11x + 28

    Answer: (x - 4)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 20cm, angle = 45°. Find opposite

    Answer: 20cm
  4. 4. Ratio

    Divide 140 in the ratio 1:2:2

    Answer: 28, 56 and 56
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 12, 15, 6, 6, 33, 16, 49, 18

    Answer: 19.4

Tuesday 28 August 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    94000000

    Answer: 9.4 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 7x + 12

    Answer: (x - 4)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 15cm, angle = 53°. Find opposite

    Answer: 19.9cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 6:8:10

    Answer: 3:4:5
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 29, 40, 26, 19, 16, 38, 21, 6

    Answer: 24.4

Wednesday 29 August 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0088

    Answer: 8.8 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 4x - 12

    Answer: (x + 6)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 27cm, angle = 34°. Find adjacent side

    Answer: 22.4cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 6:2 as a fraction in simplest form

    Answer: 3⁄4
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 24. If 5 of them are 21, 32, 28, 47, 19, what is the missing number?

    Answer: -3

Thursday 30 August 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.00045

    Answer: 4.5 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 7x - 8

    Answer: (x + 8)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 10cm, angle = 60°. Find opposite

    Answer: 17.3cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 20:24:24

    Answer: 5:6:6
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 38. If 5 of them are 38, 36, 33, 29, 15, what is the missing number?

    Answer: 77

Friday 31 August 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    7800000

    Answer: 7.8 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 6

    Answer: (x + 3)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 21cm, angle = 61°. Find adjacent side

    Answer: 10.2cm
  4. 4. Ratio

    Divide 133 in the ratio 3:1:3

    Answer: 57, 19 and 57
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 11, 21, 7, 27, 41, 6, 42, 22

    Answer: 22.1