Change pack
Lintel Sep 3 - 9 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 3 September 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    34000000

    Answer: 3.4 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 4x - 5

    Answer: (x + 5)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 28cm, angle = 54°. Find adjacent side

    Answer: 16.5cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 3:4 as a fraction in simplest form

    Answer: 3⁄7
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 10, 18, 21, 12, 32, 6, 42

    Answer: 20.1

Tuesday 4 September 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    2900000

    Answer: 2.9 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 4x - 21

    Answer: (x + 7)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 30cm, angle = 25°. Find adjacent side

    Answer: 27.2cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6m:600cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 24. If 5 of them are 50, 48, 33, 33, 26, what is the missing number?

    Answer: -46

Wednesday 5 September 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.00038

    Answer: 3.8 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 8x + 12

    Answer: (x - 6)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 29cm, angle = 34°. Find opposite

    Answer: 19.6cm
  4. 4. Ratio

    £350.00 is shared between A and B in the ratio 2:5. How much does A receive?

    Answer: £100.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 5, 18, 17, 35, 50, 7, 16

    Answer: 21.1

Thursday 6 September 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    89000000

    Answer: 8.9 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 6x + 8

    Answer: (x - 2)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 24cm, angle = 38°. Find adjacent side

    Answer: 18.9cm
  4. 4. Ratio

    £296.00 is shared between A and B in the ratio 3:5. How much does A receive?

    Answer: £111.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 46, 6, 22, 8, 38, 50

    Answer: 28.3

Friday 7 September 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0026

    Answer: 2.6 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 3

    Answer: (x + 3)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 15cm, angle = 42°. Find opposite

    Answer: 13.5cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 4:3:3, what fraction is the second part?

    Answer: 3⁄10
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 32. If 5 of them are 19, 18, 34, 32, 25, what is the missing number?

    Answer: 64