Change pack
Lintel Sep 10 - 16 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 10 September 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    160000

    Answer: 1.6 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 9x + 14

    Answer: (x - 7)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 27cm, angle = 53°. Find opposite

    Answer: 35.8cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 4:2:4, what fraction is the second part?

    Answer: 2⁄10
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 31, 42, 44, 40, 31, 17, 7

    Answer: 30.3

Tuesday 11 September 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.076

    Answer: 7.6 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 8

    Answer: (x + 4)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 31cm, angle = 42°. Find adjacent side

    Answer: 23cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 3:3:2, what fraction is the second part?

    Answer: 3⁄8
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 22. If 4 of them are 46, 39, 16, 17, what is the missing number?

    Answer: -8

Wednesday 12 September 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    6800000

    Answer: 6.8 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 56

    Answer: (x + 8)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 20cm, angle = 44°. Find opposite

    Answer: 19.3cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 7m:700cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 38. If 4 of them are 33, 20, 20, 47, what is the missing number?

    Answer: 70

Thursday 13 September 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    86000000

    Answer: 8.6 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 8x + 16

    Answer: (x - 4)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 17cm, angle = 59°. Find adjacent side

    Answer: 8.8cm
  4. 4. Ratio

    £312.00 is shared between A and B in the ratio 3:5. How much does A receive?

    Answer: £117.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 13, 22, 19, 19, 35, 49

    Answer: 26.2

Friday 14 September 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.042

    Answer: 4.2 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 13x + 42

    Answer: (x - 6)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 15cm, angle = 53°. Find adjacent side

    Answer: 9cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 6:10:10

    Answer: 3:5:5
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 35. If 3 of them are 18, 45, 29, what is the missing number?

    Answer: 48