Change pack
Lintel Sep 17 - 23 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 17 September 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    47000

    Answer: 4.7 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 9x + 18

    Answer: (x - 6)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 24cm, angle = 53°. Find opposite

    Answer: 31.8cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 6:4:8

    Answer: 3:2:4
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 33. If 3 of them are 47, 42, 23, what is the missing number?

    Answer: 20

Tuesday 18 September 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    8400000

    Answer: 8.4 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 10x + 25

    Answer: (x - 5)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 24cm, angle = 43°. Find opposite

    Answer: 22.4cm
  4. 4. Ratio

    Divide 126 in the ratio 3:3:1

    Answer: 54, 54 and 18
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 37. If 3 of them are 25, 22, 18, what is the missing number?

    Answer: 83

Wednesday 19 September 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.00031

    Answer: 3.1 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 7x - 8

    Answer: (x + 8)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 40cm, angle = 64°. Find adjacent side

    Answer: 17.5cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 3:2 as a fraction in simplest form

    Answer: 3⁄5
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 50, 34, 45, 15, 38, 44, 36

    Answer: 37.4

Thursday 20 September 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    750000

    Answer: 7.5 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 3x - 18

    Answer: (x + 6)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 19cm, angle = 42°. Find opposite

    Answer: 17.cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 2:4 as a fraction in simplest form

    Answer: 1⁄3
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 31. If 3 of them are 21, 21, 29, what is the missing number?

    Answer: 53

Friday 21 September 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0082

    Answer: 8.2 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 5x + 6

    Answer: (x - 2)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 23cm, angle = 56°. Find adjacent side

    Answer: 12.9cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 4:2 as a fraction in simplest form

    Answer: 2⁄3
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 8, 14, 10, 32, 46, 49, 19

    Answer: 25.4