Change pack
Lintel Nov 23 - 29 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 23 November 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.00043

    Answer: 4.3 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 9x + 18

    Answer: (x - 6)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 40cm, angle = 46°. Find adjacent side

    Answer: 27.8cm
  4. 4. Ratio

    £203.00 is shared between A and B in the ratio 5:2. How much does A receive?

    Answer: £145.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 46, 28, 17, 15, 20, 6

    Answer: 22

Tuesday 24 November 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0061

    Answer: 6.1 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 7x + 10

    Answer: (x - 2)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 40cm, angle = 50°. Find adjacent side

    Answer: 25.7cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 5:2 as a fraction in simplest form

    Answer: 57
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 40. If 4 of them are 41, 50, 26, 48, what is the missing number?

    Answer: 35

Wednesday 25 November 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    100000

    Answer: 1 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 3x - 18

    Answer: (x + 6)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 24cm, angle = 56°. Find opposite

    Answer: 35.6cm
  4. 4. Ratio

    Divide 168 in the ratio 4:1:2

    Answer: 96, 24 and 48
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 46, 36, 31, 38, 21, 7, 22, 29

    Answer: 28.8

Thursday 26 November 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.006

    Answer: 6 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 9x + 14

    Answer: (x - 2)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 15cm, angle = 43°. Find adjacent side

    Answer: 11cm
  4. 4. Ratio

    Divide 216 in the ratio 2:3:4

    Answer: 48, 72 and 96
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 34, 16, 6, 14, 39, 42, 31, 23

    Answer: 25.6

Friday 27 November 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    14000

    Answer: 1.4 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 10x + 21

    Answer: (x - 3)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 21cm, angle = 36°. Find opposite

    Answer: 15.3cm
  4. 4. Ratio

    Divide 150 in the ratio 1:2:2

    Answer: 30, 60 and 60
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 22. If 5 of them are 20, 49, 36, 31, 29, what is the missing number?

    Answer: -33