Change pack
Lintel Nov 30 - Dec 6 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 30 November 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.00085

    Answer: 8.5 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 15

    Answer: (x + 5)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 15cm, angle = 43°. Find opposite

    Answer: 14cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 15:6:6

    Answer: 5:2:2
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 25, 33, 14, 28, 26, 31, 41

    Answer: 28.3

Tuesday 1 December 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    170000

    Answer: 1.7 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 8x + 15

    Answer: (x - 3)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 13cm, angle = 51°. Find opposite

    Answer: 16.cm
  4. 4. Ratio

    Divide 144 in the ratio 1:2:1

    Answer: 36, 72 and 36
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 27, 29, 20, 49, 17, 22, 26

    Answer: 27.1

Wednesday 2 December 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.00024

    Answer: 2.4 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 3

    Answer: (x + 3)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 31cm, angle = 32°. Find adjacent side

    Answer: 26.3cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 16:8:16

    Answer: 2:1:2
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 26, 50, 30, 6, 50, 17

    Answer: 29.8

Thursday 3 December 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    2400000

    Answer: 2.4 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 12x + 35

    Answer: (x - 7)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 25cm, angle = 47°. Find opposite

    Answer: 26.8cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 4:6 as a fraction in simplest form

    Answer: 25
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 29. If 5 of them are 24, 21, 23, 32, 18, what is the missing number?

    Answer: 56

Friday 4 December 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    31000000

    Answer: 3.1 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 10x + 24

    Answer: (x - 6)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 15cm, angle = 48°. Find opposite

    Answer: 16.7cm
  4. 4. Ratio

    £312.00 is shared between A and B in the ratio 3:5. How much does A receive?

    Answer: £117.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 47, 24, 40, 31, 47, 48, 45

    Answer: 40.3