Change pack
Lintel Dec 7 - 13 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 7 December 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.035

    Answer: 3.5 × 10^-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 9x + 18

    Answer: (x - 6)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 33cm, angle = 36°. Find adjacent side

    Answer: 26.7cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 3:1:2, what fraction is the second part?

    Answer: 16
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 28, 20, 29, 32, 47, 46, 14

    Answer: 30.9

Tuesday 8 December 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.023

    Answer: 2.3 × 10^-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 8x + 15

    Answer: (x - 3)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 32cm, angle = 45°. Find adjacent side

    Answer: 22.6cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 1:4:4, what fraction is the second part?

    Answer: 49
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 40, 43, 42, 33, 10, 15, 7

    Answer: 27.1

Wednesday 9 December 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    2700000

    Answer: 2.7 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 56

    Answer: (x + 8)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 19cm, angle = 40°. Find opposite

    Answer: 15.9cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 2:1:4, what fraction is the second part?

    Answer: 17
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 32. If 3 of them are 24, 43, 31, what is the missing number?

    Answer: 30

Thursday 10 December 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    12000

    Answer: 1.2 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 5x - 14

    Answer: (x + 7)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 38cm, angle = 26°. Find adjacent side

    Answer: 34.2cm
  4. 4. Ratio

    £160.00 is shared between A and B in the ratio 3:5. How much does A receive?

    Answer: £60.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 27. If 4 of them are 18, 17, 38, 19, what is the missing number?

    Answer: 43

Friday 11 December 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0017

    Answer: 1.7 × 10^-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 3

    Answer: (x + 3)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 26cm, angle = 54°. Find opposite

    Answer: 35.8cm
  4. 4. Ratio

    £224.00 is shared between A and B in the ratio 2:5. How much does A receive?

    Answer: £64.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 36, 14, 41, 46, 28, 22, 42

    Answer: 32.7