Change pack
Lintel Dec 14 - 20 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 14 December 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0072

    Answer: 7.2 × 10^-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 3x - 10

    Answer: (x + 5)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 13cm, angle = 47°. Find opposite

    Answer: 13.9cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 6:3 as a fraction in simplest form

    Answer: 23
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 12, 46, 33, 24, 30, 50, 26

    Answer: 31.6

Tuesday 15 December 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    7600000

    Answer: 7.6 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 7x + 12

    Answer: (x - 3)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 39cm, angle = 37°. Find adjacent side

    Answer: 31.cm
  4. 4. Ratio

    Divide 162 in the ratio 4:3:2

    Answer: 72, 54 and 36
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 22. If 3 of them are 39, 18, 40, what is the missing number?

    Answer: -9

Wednesday 16 December 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.00095

    Answer: 9.5 × 10^-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 5x + 6

    Answer: (x - 3)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 27cm, angle = 59°. Find opposite

    Answer: 44.9cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 3:5 as a fraction in simplest form

    Answer: 38
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 22. If 4 of them are 19, 28, 33, 19, what is the missing number?

    Answer: 11

Thursday 17 December 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    730000

    Answer: 7.3 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 6

    Answer: (x + 3)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 18cm, angle = 60°. Find adjacent side

    Answer: 9cm
  4. 4. Ratio

    Divide 168 in the ratio 1:4:2

    Answer: 24, 96 and 48
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 13, 41, 34, 33, 35, 33

    Answer: 31.5

Friday 18 December 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    40000000

    Answer: 4 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 30

    Answer: (x + 6)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 37cm, angle = 30°. Find adjacent side

    Answer: 32cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 4:5 as a fraction in simplest form

    Answer: 49
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 19, 18, 11, 30, 43, 33, 23, 44

    Answer: 27.6