Change pack
Lintel Dec 21 - 27 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 21 December 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.035

    Answer: 3.5 × 10^-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 4x - 21

    Answer: (x + 7)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 20cm, angle = 34°. Find opposite

    Answer: 13.5cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 6:18:6

    Answer: 1:3:1
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 38. If 5 of them are 41, 24, 35, 31, 42, what is the missing number?

    Answer: 55

Tuesday 22 December 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    39000

    Answer: 3.9 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 15

    Answer: (x + 5)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 34cm, angle = 51°. Find adjacent side

    Answer: 21.4cm
  4. 4. Ratio

    Divide 64 in the ratio 1:2:1

    Answer: 16, 32 and 16
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 20. If 4 of them are 18, 49, 17, 49, what is the missing number?

    Answer: -33

Wednesday 23 December 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0084

    Answer: 8.4 × 10^-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 12x + 35

    Answer: (x - 7)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 10cm, angle = 50°. Find opposite

    Answer: 11.9cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 18:18:12

    Answer: 3:3:2
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 14, 44, 45, 41, 31, 41

    Answer: 36

Thursday 24 December 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.00037

    Answer: 3.7 × 10^-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 6x - 7

    Answer: (x + 7)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 21cm, angle = 54°. Find opposite

    Answer: 28.9cm
  4. 4. Ratio

    £282.00 is shared between A and B in the ratio 2:1. How much does A receive?

    Answer: £188.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 35. If 3 of them are 15, 47, 44, what is the missing number?

    Answer: 34

Friday 25 December 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    8400000

    Answer: 8.4 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 7x - 8

    Answer: (x + 8)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 17cm, angle = 65°. Find adjacent side

    Answer: 7.2cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 24:24:16

    Answer: 3:3:2
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 8, 42, 22, 12, 45, 45

    Answer: 29