Change pack
Lintel Dec 28 - Jan 3 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 28 December 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    6600000

    Answer: 6.6 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 5x + 6

    Answer: (x - 2)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 23cm, angle = 42°. Find adjacent side

    Answer: 17.cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 3:3:4, what fraction is the second part?

    Answer: 310
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 32. If 4 of them are 47, 33, 29, 40, what is the missing number?

    Answer: 11

Tuesday 29 December 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0095

    Answer: 9.5 × 10^-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 20

    Answer: (x + 5)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 13cm, angle = 30°. Find opposite

    Answer: 7.5cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 4:4:3, what fraction is the second part?

    Answer: 411
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 24, 38, 22, 8, 11, 34

    Answer: 22.8

Wednesday 30 December 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.00073

    Answer: 7.3 × 10^-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 15

    Answer: (x + 5)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 31cm, angle = 47°. Find adjacent side

    Answer: 21.cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 3:3:2, what fraction is the second part?

    Answer: 38
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 42, 14, 22, 32, 38, 32, 42, 24

    Answer: 30.8

Thursday 31 December 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    350000

    Answer: 3.5 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 6x + 8

    Answer: (x - 4)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 11cm, angle = 31°. Find opposite

    Answer: 6.6cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 7m:700cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 35. If 4 of them are 36, 25, 36, 33, what is the missing number?

    Answer: 45

Friday 1 January 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    57000000

    Answer: 5.7 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 12

    Answer: (x + 4)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 27cm, angle = 47°. Find opposite

    Answer: 29cm
  4. 4. Ratio

    £322.00 is shared between A and B in the ratio 5:2. How much does A receive?

    Answer: £230.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 25, 36, 21, 46, 20, 40

    Answer: 31.3