Change pack
Lintel Jan 4 - 10 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 4 January 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    50000

    Answer: 5 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 6x + 9

    Answer: (x - 3)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 25cm, angle = 32°. Find opposite

    Answer: 15.6cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 3:2 as a fraction in simplest form

    Answer: 35
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 20, 38, 15, 28, 43, 10, 7

    Answer: 23

Tuesday 5 January 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.00064

    Answer: 6.4 × 10^-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 2

    Answer: (x + 2)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 15cm, angle = 39°. Find adjacent side

    Answer: 11.7cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 20:8:12

    Answer: 5:2:3
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 39. If 4 of them are 34, 42, 19, 50, what is the missing number?

    Answer: 50

Wednesday 6 January 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    65000000

    Answer: 6.5 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 5x - 14

    Answer: (x + 7)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 26cm, angle = 40°. Find opposite

    Answer: 21.8cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 16:12:12

    Answer: 4:3:3
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 23. If 5 of them are 25, 25, 39, 35, 46, what is the missing number?

    Answer: -32

Thursday 7 January 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.00065

    Answer: 6.5 × 10^-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 5x + 6

    Answer: (x - 2)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 16cm, angle = 47°. Find adjacent side

    Answer: 10.9cm
  4. 4. Ratio

    Divide 174 in the ratio 1:2:3

    Answer: 29, 58 and 87
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 9, 5, 32, 21, 38, 6, 34

    Answer: 20.7

Friday 8 January 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0084

    Answer: 8.4 × 10^-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 7x + 12

    Answer: (x - 3)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 33cm, angle = 64°. Find adjacent side

    Answer: 14.5cm
  4. 4. Ratio

    Divide 196 in the ratio 4:2:1

    Answer: 112, 56 and 28
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 5, 49, 44, 47, 22, 46, 27, 17

    Answer: 32.1