Change pack
Lintel Jan 11 - 17 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 11 January 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0023

    Answer: 2.3 × 10^-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 9x + 18

    Answer: (x - 3)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 13cm, angle = 34°. Find opposite

    Answer: 8.8cm
  4. 4. Ratio

    Divide 80 in the ratio 3:1:1

    Answer: 48, 16 and 16
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 48, 49, 14, 49, 49, 11, 31

    Answer: 35.9

Tuesday 12 January 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    87000

    Answer: 8.7 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 12x + 36

    Answer: (x - 6)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 18cm, angle = 29°. Find adjacent side

    Answer: 15.7cm
  4. 4. Ratio

    Divide 168 in the ratio 4:1:2

    Answer: 96, 24 and 48
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 42, 31, 13, 14, 45, 19, 39

    Answer: 29

Wednesday 13 January 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0071

    Answer: 7.1 × 10^-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 15

    Answer: (x + 5)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 24cm, angle = 45°. Find opposite

    Answer: 24cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 6:3 as a fraction in simplest form

    Answer: 23
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 32. If 4 of them are 31, 31, 27, 48, what is the missing number?

    Answer: 23

Thursday 14 January 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0038

    Answer: 3.8 × 10^-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 20

    Answer: (x + 5)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 25cm, angle = 33°. Find opposite

    Answer: 16.2cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 2:4:1, what fraction is the second part?

    Answer: 47
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 12, 20, 10, 32, 22, 19, 6, 26

    Answer: 18.4

Friday 15 January 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    38000

    Answer: 3.8 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 6x + 9

    Answer: (x - 3)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 22cm, angle = 26°. Find adjacent side

    Answer: 19.8cm
  4. 4. Ratio

    £272.00 is shared between A and B in the ratio 3:5. How much does A receive?

    Answer: £102.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 39. If 4 of them are 19, 35, 31, 34, what is the missing number?

    Answer: 76