Change pack
Lintel Jan 18 - 24 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 18 January 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    7100000

    Answer: 7.1 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 4x - 21

    Answer: (x + 7)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 29cm, angle = 58°. Find adjacent side

    Answer: 15.4cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 1:2:2, what fraction is the second part?

    Answer: 25
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 31, 48, 50, 39, 11, 9

    Answer: 31.3

Tuesday 19 January 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.054

    Answer: 5.4 × 10^-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 9x + 14

    Answer: (x - 2)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 19cm, angle = 30°. Find opposite

    Answer: 11cm
  4. 4. Ratio

    £351.00 is shared between A and B in the ratio 4:5. How much does A receive?

    Answer: £156.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 25. If 3 of them are 30, 30, 31, what is the missing number?

    Answer: 9

Wednesday 20 January 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    450000

    Answer: 4.5 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 5x + 6

    Answer: (x - 2)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 34cm, angle = 53°. Find adjacent side

    Answer: 20.5cm
  4. 4. Ratio

    £232.00 is shared between A and B in the ratio 5:3. How much does A receive?

    Answer: £145.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 36, 13, 14, 27, 41, 17, 38, 38

    Answer: 28

Thursday 21 January 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.00096

    Answer: 9.6 × 10^-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 4x - 12

    Answer: (x + 6)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 11cm, angle = 34°. Find opposite

    Answer: 7.4cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 23. If 3 of them are 34, 42, 50, what is the missing number?

    Answer: -34

Friday 22 January 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    53000000

    Answer: 5.3 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 8

    Answer: (x + 4)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 35cm, angle = 26°. Find adjacent side

    Answer: 31.5cm
  4. 4. Ratio

    £301.00 is shared between A and B in the ratio 3:4. How much does A receive?

    Answer: £129.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 32. If 4 of them are 44, 42, 16, 36, what is the missing number?

    Answer: 22