Change pack
Lintel Jan 25 - 31 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 25 January 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    780000

    Answer: 7.8 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 5x - 6

    Answer: (x + 6)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 30cm, angle = 46°. Find adjacent side

    Answer: 20.8cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 4:5 as a fraction in simplest form

    Answer: 49
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 38, 27, 34, 11, 31, 20, 36, 18

    Answer: 26.9

Tuesday 26 January 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.00092

    Answer: 9.2 × 10^-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 6

    Answer: (x + 3)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 19cm, angle = 48°. Find opposite

    Answer: 21.cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 6:12:18

    Answer: 1:2:3
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 8, 47, 48, 32, 19, 20

    Answer: 29

Wednesday 27 January 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    78000

    Answer: 7.8 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 12x + 35

    Answer: (x - 5)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 35cm, angle = 41°. Find adjacent side

    Answer: 26.4cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 15:18:9

    Answer: 5:6:3
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 25. If 4 of them are 47, 21, 23, 35, what is the missing number?

    Answer: -1

Thursday 28 January 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    20000000

    Answer: 2 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 11x + 28

    Answer: (x - 7)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 36cm, angle = 40°. Find adjacent side

    Answer: 27.6cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 9:12:9

    Answer: 3:4:3
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 30. If 5 of them are 24, 50, 42, 42, 45, what is the missing number?

    Answer: -23

Friday 29 January 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.087

    Answer: 8.7 × 10^-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 12

    Answer: (x + 4)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 23cm, angle = 31°. Find opposite

    Answer: 13.8cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 2:5 as a fraction in simplest form

    Answer: 27
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 46, 24, 14, 27, 47, 39, 32, 17

    Answer: 30.8