Change pack
Lintel Feb 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 1 February 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    79000

    Answer: 7.9 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 8

    Answer: (x + 4)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 32cm, angle = 37°. Find adjacent side

    Answer: 25.6cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 6:2 as a fraction in simplest form

    Answer: 34
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 26, 14, 12, 38, 30, 9, 14, 19

    Answer: 20.3

Tuesday 2 February 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0062

    Answer: 6.2 × 10^-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 9x + 14

    Answer: (x - 2)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 15cm, angle = 48°. Find opposite

    Answer: 16.7cm
  4. 4. Ratio

    Divide 232 in the ratio 2:1:1

    Answer: 116, 58 and 58
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 23, 26, 11, 41, 6, 30

    Answer: 22.8

Wednesday 3 February 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    7900000

    Answer: 7.9 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 7x + 12

    Answer: (x - 4)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 36cm, angle = 30°. Find adjacent side

    Answer: 31.2cm
  4. 4. Ratio

    Divide 243 in the ratio 3:2:4

    Answer: 81, 54 and 108
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 25. If 3 of them are 46, 44, 38, what is the missing number?

    Answer: -28

Thursday 4 February 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    83000

    Answer: 8.3 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 11x + 30

    Answer: (x - 5)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 23cm, angle = 53°. Find adjacent side

    Answer: 13.8cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 3:3:4, what fraction is the second part?

    Answer: 310
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 33, 28, 7, 38, 6, 8

    Answer: 20

Friday 5 February 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.015

    Answer: 1.5 × 10^-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 24

    Answer: (x + 6)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 22cm, angle = 49°. Find opposite

    Answer: 25.3cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 3m:300cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 31. If 4 of them are 33, 31, 30, 38, what is the missing number?

    Answer: 23