Change pack
Lintel Feb 8 - 14 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 8 February 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.00031

    Answer: 3.1 × 10^-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 9x + 18

    Answer: (x - 3)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 30cm, angle = 46°. Find opposite

    Answer: 31.cm
  4. 4. Ratio

    £217.00 is shared between A and B in the ratio 4:3. How much does A receive?

    Answer: £124.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 46, 28, 12, 44, 34, 41, 37, 47

    Answer: 36.1

Tuesday 9 February 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    41000000

    Answer: 4.1 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 4x - 5

    Answer: (x + 5)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 19cm, angle = 29°. Find adjacent side

    Answer: 16.6cm
  4. 4. Ratio

    £235.00 is shared between A and B in the ratio 3:2. How much does A receive?

    Answer: £141.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 25. If 4 of them are 26, 46, 50, 24, what is the missing number?

    Answer: -21

Wednesday 10 February 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    9100000

    Answer: 9.1 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 6x - 16

    Answer: (x + 8)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 27cm, angle = 39°. Find opposite

    Answer: 21.9cm
  4. 4. Ratio

    £378.00 is shared between A and B in the ratio 5:4. How much does A receive?

    Answer: £210.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 29. If 4 of them are 28, 29, 31, 20, what is the missing number?

    Answer: 37

Thursday 11 February 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.00093

    Answer: 9.3 × 10^-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 4x + 4

    Answer: (x - 2)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 39cm, angle = 35°. Find adjacent side

    Answer: 31.9cm
  4. 4. Ratio

    £195.00 is shared between A and B in the ratio 2:3. How much does A receive?

    Answer: £78.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 37, 24, 27, 11, 47, 16

    Answer: 27

Friday 12 February 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    2800000

    Answer: 2.8 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 13x + 42

    Answer: (x - 6)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 17cm, angle = 60°. Find opposite

    Answer: 29.4cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 4:1:3, what fraction is the second part?

    Answer: 18
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 17, 36, 27, 10, 6, 26, 45

    Answer: 23.9