Change pack
Lintel Feb 15 - 21 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 15 February 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    80000000

    Answer: 8 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 14x + 49

    Answer: (x - 7)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 17cm, angle = 37°. Find opposite

    Answer: 12.8cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 6:15:15

    Answer: 2:5:5
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 35. If 4 of them are 42, 22, 46, 44, what is the missing number?

    Answer: 21

Tuesday 16 February 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0059

    Answer: 5.9 × 10^-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 9x + 18

    Answer: (x - 6)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 20cm, angle = 60°. Find adjacent side

    Answer: 10cm
  4. 4. Ratio

    Divide 84 in the ratio 4:1:2

    Answer: 48, 12 and 24
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 25. If 3 of them are 29, 43, 20, what is the missing number?

    Answer: 8

Wednesday 17 February 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    6700000

    Answer: 6.7 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 2

    Answer: (x + 2)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 18cm, angle = 30°. Find opposite

    Answer: 10.4cm
  4. 4. Ratio

    Divide 80 in the ratio 2:1:1

    Answer: 40, 20 and 20
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 45, 9, 43, 42, 46, 5, 44, 34

    Answer: 33.5

Thursday 18 February 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    3800000

    Answer: 3.8 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 11x + 28

    Answer: (x - 7)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 28cm, angle = 39°. Find opposite

    Answer: 22.7cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 16:12:16

    Answer: 4:3:4
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 16, 28, 46, 19, 13, 42, 32

    Answer: 28

Friday 19 February 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0041

    Answer: 4.1 × 10^-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 10x + 25

    Answer: (x - 5)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 23cm, angle = 31°. Find adjacent side

    Answer: 19.7cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 2:3 as a fraction in simplest form

    Answer: 25
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 29. If 4 of them are 42, 32, 48, 21, what is the missing number?

    Answer: 2