Change pack
Lintel Feb 22 - 28 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 22 February 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    2600000

    Answer: 2.6 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 2

    Answer: (x + 2)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 22cm, angle = 30°. Find opposite

    Answer: 12.7cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 16:20:12

    Answer: 4:5:3
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 21. If 5 of them are 24, 30, 35, 26, 27, what is the missing number?

    Answer: -16

Tuesday 23 February 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.066

    Answer: 6.6 × 10^-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 8x + 12

    Answer: (x - 6)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 24cm, angle = 43°. Find adjacent side

    Answer: 17.6cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 24:20:8

    Answer: 6:5:2
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 43, 8, 33, 13, 33, 12, 10, 46

    Answer: 24.8

Wednesday 24 February 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.00063

    Answer: 6.3 × 10^-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 7x + 10

    Answer: (x - 2)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 15cm, angle = 35°. Find adjacent side

    Answer: 12.3cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 2m:200cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 30. If 5 of them are 21, 47, 37, 16, 31, what is the missing number?

    Answer: 28

Thursday 25 February 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    10000000

    Answer: 1 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 14x + 49

    Answer: (x - 7)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 15cm, angle = 52°. Find opposite

    Answer: 19.2cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 10, 11, 41, 21, 7, 28, 18, 50

    Answer: 23.3

Friday 26 February 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.084

    Answer: 8.4 × 10^-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 3

    Answer: (x + 3)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 39cm, angle = 29°. Find adjacent side

    Answer: 34.cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 7m:700cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 34, 47, 32, 35, 24, 35, 42

    Answer: 35.6