Change pack
Lintel Mar 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 1 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    9500000

    Answer: 9.5 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 9x + 18

    Answer: (x - 6)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 23cm, angle = 42°. Find adjacent side

    Answer: 17.cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 3:4:4, what fraction is the second part?

    Answer: 411
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 27, 37, 5, 7, 32, 42

    Answer: 25

Tuesday 2 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0022

    Answer: 2.2 × 10^-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 10x + 24

    Answer: (x - 6)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 22cm, angle = 31°. Find opposite

    Answer: 13.2cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6m:600cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 50, 11, 45, 36, 7, 40, 10

    Answer: 28.4

Wednesday 3 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    68000000

    Answer: 6.8 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 2

    Answer: (x + 2)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 34cm, angle = 51°. Find adjacent side

    Answer: 21.4cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 2m:200cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 38. If 3 of them are 48, 27, 33, what is the missing number?

    Answer: 44

Thursday 4 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    97000000

    Answer: 9.7 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 6

    Answer: (x + 3)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 29cm, angle = 54°. Find adjacent side

    Answer: 17cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 8:8:6

    Answer: 4:4:3
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 26, 12, 33, 43, 38, 11

    Answer: 27.2

Friday 5 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0078

    Answer: 7.8 × 10^-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 10x + 21

    Answer: (x - 7)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 29cm, angle = 59°. Find opposite

    Answer: 48.3cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 6:5 as a fraction in simplest form

    Answer: 611
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 23. If 5 of them are 34, 15, 41, 33, 33, what is the missing number?

    Answer: -18