Change pack
Lintel Mar 8 - 14 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 8 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0095

    Answer: 9.5 × 10^-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 3x - 10

    Answer: (x + 5)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 25cm, angle = 51°. Find opposite

    Answer: 30.9cm
  4. 4. Ratio

    Divide 70 in the ratio 2:2:3

    Answer: 20, 20 and 30
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 44, 31, 46, 44, 49, 5

    Answer: 36.5

Tuesday 9 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    48000

    Answer: 4.8 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 10x + 24

    Answer: (x - 6)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 28cm, angle = 34°. Find adjacent side

    Answer: 23.2cm
  4. 4. Ratio

    Divide 108 in the ratio 1:2:3

    Answer: 18, 36 and 54
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 40. If 4 of them are 31, 45, 21, 44, what is the missing number?

    Answer: 59

Wednesday 10 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    26000

    Answer: 2.6 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 10x + 21

    Answer: (x - 3)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 30cm, angle = 36°. Find opposite

    Answer: 21.8cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 3:2 as a fraction in simplest form

    Answer: 35
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 35. If 5 of them are 49, 21, 42, 46, 33, what is the missing number?

    Answer: 19

Thursday 11 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0065

    Answer: 6.5 × 10^-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 9x + 20

    Answer: (x - 5)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 25cm, angle = 37°. Find adjacent side

    Answer: 20cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 4:10:10

    Answer: 2:5:5
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 38, 37, 33, 29, 25, 19

    Answer: 30.2

Friday 12 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    39000000

    Answer: 3.9 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 6x - 16

    Answer: (x + 8)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 26cm, angle = 46°. Find opposite

    Answer: 26.9cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:8:12

    Answer: 3:2:3
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 25, 39, 13, 8, 46, 41, 20, 43

    Answer: 29.4