Change pack
Lintel Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 15 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.093

    Answer: 9.3 × 10^-2
  2. 2. Algebra

    For y = 4x³ + 20, find y when x = 3

    Answer: y = 128
  3. 3. Geometry

    Find perimeter: adjacent = 22cm, angle = 33°

    Answer: 62.5cm
  4. 4. Ratio

    Calculate 30.3% of 312

    Answer: 94.54
  5. 5. Statistics

    Find the range of: -4, 35, -10, 36, -26

    Answer: 62

Tuesday 16 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 978 + 783

    Answer: 978 + 783 = 1761
  2. 2. Algebra

    Solve: x5 = 2.8

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    Opposite = 9cm, adjacent = 13cm. Calculate the angle

    Answer: 34.7°
  4. 4. Ratio

    Calculate 31.8% of 328

    Answer: 104.3
  5. 5. Statistics

    Find the range of: -9, 13, -12, 25, 19

    Answer: 37

Wednesday 17 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 141. What are the numbers?

    Answer: 46, 47, and 48
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x = 24

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 22cm, hypotenuse = 36cm. Find the angle

    Answer: 52.3°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 3m:300cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A bag has 6 red and 8 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 37

Thursday 18 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 135. What are the numbers?

    Answer: 44, 45, and 46
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x = 25

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 13cm, hypotenuse = 30cm. Find the angle

    Answer: 64.3°
  4. 4. Ratio

    Calculate 20% of 935

    Answer: 187
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 23, 8, 35, 7, 42, 8, 14

    Answer: 19.6

Friday 19 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 32 + ? = 122

    Answer: 90
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 25x² + 35x

    Answer: 5x(5x + 7)
  3. 3. Geometry

    Opposite = 18cm, adjacent = 10cm. Calculate the angle

    Answer: 60.9°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 7m:700cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 6 red, 6 blue and 3 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 25