Change pack
Lintel Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 22 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 132. What are the numbers?

    Answer: 43, 44, and 45
  2. 2. Algebra

    For y = x³ + 7, calculate y when x = 2

    Answer: y = 15
  3. 3. Geometry

    Find c if a = 9cm and b = 11cm in a right triangle

    Answer: 14.2cm
  4. 4. Ratio

    Calculate 25.7% of 566

    Answer: 145.46
  5. 5. Statistics

    A spinner has 2 red, 2 blue and 3 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 27

Tuesday 23 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Simplify: x5 × x4

    Answer: x9
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 1, 3, 7, 13, ...

    Answer: 21
  3. 3. Geometry

    Opposite = 9cm, adjacent = 12cm. Calculate the angle

    Answer: 36.9°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6m:600cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 49, 38, 21, 44, 45, 48, 20

    Answer: 37.9

Wednesday 24 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 92 + ? = 189

    Answer: 97
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 20x² + 25x

    Answer: 5x(4x + 5)
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a circle with diameter 20cm

    Answer: 314.16cm²
  4. 4. Ratio

    Find 27% of 101

    Answer: 27.27
  5. 5. Statistics

    A spinner has 3 red, 6 blue and 3 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 14

Thursday 25 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 999 + 512

    Answer: 1511
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x = 24

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 29cm, hypotenuse = 40cm. Find the angle

    Answer: 43.5°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 9:9:18

    Answer: 1:1:2
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 17, 35, 43, 35, 10, 18

    Answer: 26.3

Friday 26 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 30 + ? = 121

    Answer: 91
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x = 18

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 5cm and b = 10cm

    Answer: 11.18cm
  4. 4. Ratio

    Find 56% of 107

    Answer: 59.92
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 45, 32, 40, 40, 16, 11, 8, 21

    Answer: 26.6