Change pack
Lintel Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 29 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 683 + 362

    Answer: 683 + 362 = 1045
  2. 2. Algebra

    Solve: 9x = 36

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Opposite = 20cm, adjacent = 13cm. Calculate the angle

    Answer: 57°
  4. 4. Ratio

    Find 52% of 419

    Answer: 217.88
  5. 5. Statistics

    A bag has 3 red and 7 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 310

Tuesday 30 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Simplify: x4 × x3

    Answer: x7
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x = 60

    Answer: x = 15
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 27cm, hypotenuse = 32cm. Find the angle

    Answer: 32.5°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 6:12:10

    Answer: 3:6:5
  5. 5. Statistics

    A bag has 8 red and 6 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 47

Wednesday 31 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The temperature is -9°C. It rises by 18°C. What is the new temperature?

    Answer: 9°C
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 28x² + 12x

    Answer: 4x(7x + 3)
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 8cm and b = 9cm

    Answer: 12.04cm
  4. 4. Ratio

    Find 25% of 258

    Answer: 64.5
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 3, 8, -19, 28, 23

    Answer: 47

Thursday 1 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Find the total of 150, 265, and 140

    Answer: 555
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 10x² + 8x

    Answer: 2x(5x + 4)
  3. 3. Geometry

    Opposite = 16cm, adjacent = 12cm. Calculate the angle

    Answer: 53.1°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6m:600cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 3, 32, 22, -18, 2

    Answer: 50

Friday 2 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 129. What are the numbers?

    Answer: 42, 43, and 44
  2. 2. Algebra

    Solve: x7 = 3.1428571428571

    Answer: x = 22
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 16cm, hypotenuse = 33cm. Find the angle

    Answer: 61°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8m:800cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    Find the range of: -19, -14, -21, 30, -4

    Answer: 51