Change pack
Lintel Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 5 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 995 + 878

    Answer: 1873
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 1, 2, 4, 7, ...

    Answer: 11
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 19cm, hypotenuse = 31cm. Find the angle

    Answer: 52.2°
  4. 4. Ratio

    Find 81% of 61

    Answer: 49.41
  5. 5. Statistics

    A bag has 5 red and 4 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 59

Tuesday 6 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 82 + ? = 160

    Answer: 78
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 1, 2, 4, 7, ...

    Answer: 11
  3. 3. Geometry

    Opposite = 13cm, adjacent = 17cm. Calculate the angle

    Answer: 37.4°
  4. 4. Ratio

    Find 56% of 360

    Answer: 201.6
  5. 5. Statistics

    A bag has 8 red and 4 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 23

Wednesday 7 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 997 + 651

    Answer: 1648
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x = 28

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Find c if a = 11cm and b = 23cm in a right triangle

    Answer: 25.5cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 9:15:15

    Answer: 3:5:5
  5. 5. Statistics

    Find the range of: -14, 39, 10, 43, -25

    Answer: 68

Thursday 8 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 111. What are the numbers?

    Answer: 36, 37, and 38
  2. 2. Algebra

    Collect like terms: 8x + 4y + 2x + 3y

    Answer: 10x + 7y
  3. 3. Geometry

    Find c if a = 13cm and b = 13cm in a right triangle

    Answer: 18.4cm
  4. 4. Ratio

    Find 64% of 348

    Answer: 222.72
  5. 5. Statistics

    A spinner has 5 red, 4 blue and 2 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 511

Friday 9 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 92 + ? = 182

    Answer: 90
  2. 2. Algebra

    Solve: x2 = 6

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Opposite = 19cm, adjacent = 8cm. Calculate the angle

    Answer: 67.2°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 16:24:16

    Answer: 2:3:2
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 12, 31, 29, 47, 33, 14

    Answer: 27.7