Change pack
Lintel Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 19 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 992 + 802

    Answer: 1794
  2. 2. Algebra

    Factorise: 8x² + 4x

    Answer: 4x(2x + 1)
  3. 3. Geometry

    Opposite = 12cm, adjacent = 9cm. Calculate the angle

    Answer: 53.1°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A bag has 5 red and 3 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 58

Tuesday 20 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is ∛27?

    Answer: 3
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x = 42

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Find c if a = 16cm and b = 17cm in a right triangle

    Answer: 23.3cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 3m:300cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 7, -22, -9, 41, 15

    Answer: 63

Wednesday 21 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 108. What are the numbers?

    Answer: 35, 36, and 37
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 8 = 3x - 5

    Answer: x = 6.5
  3. 3. Geometry

    Opposite = 9cm, adjacent = 18cm. Calculate the angle

    Answer: 26.6°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 5m:500cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A bag has 4 red and 7 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 411

Thursday 22 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 34 + 15

    Answer: 1920
  2. 2. Algebra

    Solve: x5 = 7.2

    Answer: x = 36
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 14cm, hypotenuse = 22cm. Find the angle

    Answer: 50.5°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6m:600cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A bag has 6 red and 3 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 23

Friday 23 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 24 + 56 + 12

    Answer: 116
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x = 96

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Opposite = 15cm, adjacent = 17cm. Calculate the angle

    Answer: 41.4°
  4. 4. Ratio

    Calculate 43.8% of 610

    Answer: 267.18
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 34, -25, -11, -30, -4

    Answer: 64