Change pack
Lintel Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 26 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 992 + 502

    Answer: 1494
  2. 2. Algebra

    Solve: x5 = 7.4

    Answer: x = 37
  3. 3. Geometry

    Opposite = 18cm, adjacent = 16cm. Calculate the angle

    Answer: 48.4°
  4. 4. Ratio

    Find 85% of 255

    Answer: 216.75
  5. 5. Statistics

    Find the range of: -25, -3, 45, 8, 19

    Answer: 70

Tuesday 27 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 117 + 928

    Answer: 117 + 928 = 1045
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x = 64

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 27cm, hypotenuse = 39cm. Find the angle

    Answer: 46.2°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:16:8

    Answer: 3:4:2
  5. 5. Statistics

    A bag has 7 red and 7 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 12

Wednesday 28 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 47 + ? = 192

    Answer: 145
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x = 84

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    Find the distance between (-8, -6) and (7, 12)

    Answer: 23.43
  4. 4. Ratio

    Simplify: 20:16:20

    Answer: 5:4:5
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 36, 13, 42, 44, 48, 39, 36

    Answer: 36.9

Thursday 29 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 108. What are the numbers?

    Answer: 35, 36, and 37
  2. 2. Algebra

    Solve: x5 = 5

    Answer: x = 25
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a right triangle with perpendicular sides 7cm and 11cm

    Answer: 38.5cm²
  4. 4. Ratio

    Find 27% of 323

    Answer: 87.21
  5. 5. Statistics

    A spinner has 4 red, 2 blue and 5 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 411

Friday 30 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 141. What are the numbers?

    Answer: 46, 47, and 48
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 1, 3, 7, 13, ...

    Answer: 21
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 17cm, hypotenuse = 22cm. Find the angle

    Answer: 39.4°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 16:8:12

    Answer: 4:2:3
  5. 5. Statistics

    A spinner has 4 red, 2 blue and 2 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 12