Change pack
Lintel Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 3 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 635 + 522

    Answer: 635 + 522 = 1157
  2. 2. Algebra

    Solve: x4 = 2.5

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 7cm and b = 5cm

    Answer: 8.6cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 9:9:15

    Answer: 3:3:5
  5. 5. Statistics

    A bag has 3 red and 5 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 38

Tuesday 4 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Find the total of 229, 128, and 71

    Answer: 428
  2. 2. Algebra

    Solve: x2 = 14

    Answer: x = 28
  3. 3. Geometry

    Opposite = 19cm, adjacent = 19cm. Calculate the angle

    Answer: 45°
  4. 4. Ratio

    Calculate 42% of 886

    Answer: 372.12
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 1, -20, 1, 21, 17

    Answer: 41

Wednesday 5 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 995 + 567

    Answer: 1562
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x = 28

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 26cm, hypotenuse = 39cm. Find the angle

    Answer: 48.2°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 3m:300cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A bag has 7 red and 6 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 713

Thursday 6 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 41 + ? = 188

    Answer: 147
  2. 2. Algebra

    Factorise: 2x² + 6x

    Answer: 2x(x + 3)
  3. 3. Geometry

    Opposite = 17cm, adjacent = 9cm. Calculate the angle

    Answer: 62.1°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 7m:700cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A bag has 5 red and 5 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 12

Friday 7 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 13 + 26 + 36

    Answer: 76
  2. 2. Algebra

    Solve: x3 = 5.3333333333333

    Answer: x = 16
  3. 3. Geometry

    A right triangle has hypotenuse 5cm and one side 3cm. Find its area

    Answer: 6cm²
  4. 4. Ratio

    Calculate 15.3% of 781

    Answer: 119.49
  5. 5. Statistics

    Find the range of: -14, 2, 14, 24, 31

    Answer: 45