Change pack
Lintel Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 10 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 45 + ? = 141

    Answer: 96
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x = 20

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 29cm, hypotenuse = 44cm. Find the angle

    Answer: 48.8°
  4. 4. Ratio

    Calculate 13.5% of 631

    Answer: 85.19
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 19, 19, 17, 25, 21, 12, 16

    Answer: 18.4

Tuesday 11 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 995 + 829

    Answer: 1824
  2. 2. Algebra

    Solve: x2 = 17

    Answer: x = 34
  3. 3. Geometry

    Opposite = 15cm, adjacent = 15cm. Calculate the angle

    Answer: 45°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6m:600cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 5 red, 4 blue and 4 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 513

Wednesday 12 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is 9.4 + 9.71 + 0.14?

    Answer: 9.4 + 9.71 + 0.14 = 19.25
  2. 2. Algebra

    Solve: x2 = 6.5

    Answer: x = 13
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 15cm, hypotenuse = 31cm. Find the angle

    Answer: 61.1°
  4. 4. Ratio

    Calculate 29.6% of 665

    Answer: 196.84
  5. 5. Statistics

    A spinner has 3 red, 2 blue and 5 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 310

Thursday 13 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 102. What are the numbers?

    Answer: 33, 34, and 35
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x = 42

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 4cm and b = 13cm

    Answer: 13.6cm
  4. 4. Ratio

    Calculate 43.7% of 689

    Answer: 301.09
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 35, 34, 22, 19, 41, 8, 28, 8

    Answer: 24.4

Friday 14 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 135. What are the numbers?

    Answer: 44, 45, and 46
  2. 2. Algebra

    Factorise: 6x² + 2x

    Answer: 2x(3x + 1)
  3. 3. Geometry

    Opposite = 12cm, adjacent = 10cm. Calculate the angle

    Answer: 50.2°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 24:16:12

    Answer: 6:4:3
  5. 5. Statistics

    A spinner has 2 red, 3 blue and 2 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 27