Change pack
Lintel Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 31 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 37 + ? = 173

    Answer: 136
  2. 2. Algebra

    Solve: x4 = 10

    Answer: x = 40
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a right triangle with perpendicular sides 12cm and 14cm

    Answer: 84cm²
  4. 4. Ratio

    Calculate 43% of 562

    Answer: 241.66
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 48, 7, 36, 15, 31, 33, 21, 24

    Answer: 26.9

Tuesday 1 June 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 43 + ? = 168

    Answer: 125
  2. 2. Algebra

    For y = x³ + 10, calculate y when x = 4

    Answer: y = 74
  3. 3. Geometry

    A right triangle has hypotenuse 13cm and one side 5cm. Find its area

    Answer: 30cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 6 red, 5 blue and 2 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 613

Wednesday 2 June 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 990 + 843

    Answer: 1833
  2. 2. Algebra

    Factorise: 7x² + 2x

    Answer: x(7x + 2)
  3. 3. Geometry

    Opposite = 15cm, adjacent = 20cm. Calculate the angle

    Answer: 36.9°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 4 red, 3 blue and 6 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 413

Thursday 3 June 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Find the total of 116, 280, and 121

    Answer: 517
  2. 2. Algebra

    Solve: x7 = 2.1428571428571

    Answer: x = 15
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 26cm, hypotenuse = 32cm. Find the angle

    Answer: 35.7°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8m:800cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 39, 24, 17, 9, 9, 21, 12, 32

    Answer: 20.4

Friday 4 June 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 191 + 646

    Answer: 191 + 646 = 837
  2. 2. Algebra

    Simplify: 12x - 4x + 9y - 5y

    Answer: 8x + 4y
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 26cm, hypotenuse = 45cm. Find the angle

    Answer: 54.7°
  4. 4. Ratio

    Find 34% of 94

    Answer: 31.96
  5. 5. Statistics

    A spinner has 5 red, 6 blue and 3 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 514