Change pack
Lintel Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 20 March 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 120. What are the numbers?

    Answer: 39, 40, and 41
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 15x² + 6x

    Answer: 3x(5x + 2)
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a circle with diameter 14cm

    Answer: 153.94cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify: 6:15:15

    Answer: 2:5:5
  5. 5. Statistics

    A spinner has 5 red, 3 blue and 3 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 511

Tuesday 21 March 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 68 + ? = 110

    Answer: 42
  2. 2. Algebra

    Factorise: 9x² + 7x

    Answer: x(9x + 7)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 22cm, hypotenuse = 30cm. Find the angle

    Answer: 42.8°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 6:12:6

    Answer: 1:2:1
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 38, 28, 39, 16, 6, 27, 38, 40

    Answer: 29

Wednesday 22 March 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 35 + 23 + 26

    Answer: 85
  2. 2. Algebra

    Factorise: 8x² + 4x

    Answer: 4x(2x + 1)
  3. 3. Geometry

    Opposite = 8cm, adjacent = 19cm. Calculate the angle

    Answer: 22.8°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 15:9:12

    Answer: 5:3:4
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 5, 17, 25, 50, 5, 41, 23, 7

    Answer: 21.6

Thursday 23 March 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 71 + ? = 167

    Answer: 96
  2. 2. Algebra

    Solve: x7 = 3.4285714285714

    Answer: x = 24
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 22cm, hypotenuse = 35cm. Find the angle

    Answer: 51.1°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 6:6:10

    Answer: 3:3:5
  5. 5. Statistics

    A spinner has 2 red, 6 blue and 2 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 15

Friday 24 March 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 308 + 476

    Answer: 308 + 476 = 784
  2. 2. Algebra

    For y = 3x³ + 11, find y when x = 4

    Answer: y = 203
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 12cm, hypotenuse = 31cm. Find the angle

    Answer: 67.2°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8m:800cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 10, 6, 21, 12, 16, 5, 38, 32

    Answer: 17.5