Change pack
Lintel Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 27 March 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 994 + 757

    Answer: 1751
  2. 2. Algebra

    Solve: x8 = 3.25

    Answer: x = 26
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 7cm and b = 10cm

    Answer: 12.21cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 5m:500cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 22, 9, 15, 50, 13, 9, 16

    Answer: 19.1

Tuesday 28 March 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 997 + 507

    Answer: 1504
  2. 2. Algebra

    Expand: 8(6x - 10)

    Answer: 48x - 80
  3. 3. Geometry

    Opposite = 14cm, adjacent = 8cm. Calculate the angle

    Answer: 60.3°
  4. 4. Ratio

    Calculate 18.3% of 520

    Answer: 95.16
  5. 5. Statistics

    A bag has 4 red and 5 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 49

Wednesday 29 March 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 187 + 987

    Answer: 187 + 987 = 1174
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x = 42

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 13cm, hypotenuse = 18cm. Find the angle

    Answer: 43.8°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 3m:300cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 21, -12, -3, 2, -29

    Answer: 50

Thursday 30 March 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 62 + ? = 181

    Answer: 119
  2. 2. Algebra

    What is the next term? 3, 9, 27, 81, ...

    Answer: 243
  3. 3. Geometry

    Opposite = 14cm, adjacent = 15cm. Calculate the angle

    Answer: 43°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8m:800cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 39, -11, -17, 28, 27

    Answer: 56

Friday 31 March 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 36 + 24 + 25

    Answer: 75
  2. 2. Algebra

    Solve: x6 = 1.1666666666667

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Find c if a = 19cm and b = 21cm in a right triangle

    Answer: 28.3cm
  4. 4. Ratio

    Calculate 10.5% of 440

    Answer: 46.2
  5. 5. Statistics

    A bag has 7 red and 4 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 711