Change pack
Lintel Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 17 April 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 15 + 14

    Answer: 920
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 6x² + 10x

    Answer: 2x(3x + 5)
  3. 3. Geometry

    Calculate perimeter: two sides are 10cm and 8cm at right angles

    Answer: 30.8cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 6:10:10

    Answer: 3:5:5
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 31, 23, 36, 48, 47, 15

    Answer: 33.3

Tuesday 18 April 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 572 + 472

    Answer: 572 + 472 = 1044
  2. 2. Algebra

    Simplify: 8x - 6x + 4y - 2y

    Answer: 2x + 2y
  3. 3. Geometry

    Opposite = 19cm, adjacent = 11cm. Calculate the angle

    Answer: 59.9°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 18:15:9

    Answer: 6:5:3
  5. 5. Statistics

    A bag has 3 red and 6 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 13

Wednesday 19 April 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 141. What are the numbers?

    Answer: 46, 47, and 48
  2. 2. Algebra

    Factorise: 3x² + 8x

    Answer: x(3x + 8)
  3. 3. Geometry

    Find c if a = 12cm and b = 14cm in a right triangle

    Answer: 18.4cm
  4. 4. Ratio

    Find 68% of 64

    Answer: 43.52
  5. 5. Statistics

    Find the range of: -14, -21, 41, 31, 14

    Answer: 62

Thursday 20 April 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 51 + ? = 180

    Answer: 129
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x = 20

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Opposite = 18cm, adjacent = 20cm. Calculate the angle

    Answer: 42°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 8:8:12

    Answer: 2:2:3
  5. 5. Statistics

    A bag has 3 red and 3 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 12

Friday 21 April 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 12 + 46 + 15

    Answer: 4130
  2. 2. Algebra

    Solve: x2 = 19

    Answer: x = 38
  3. 3. Geometry

    Find perimeter: adjacent = 23cm, angle = 52°

    Answer: 89.8cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:12:10

    Answer: 6:6:5
  5. 5. Statistics

    Find the range of: -3, 29, 29, -7, -25

    Answer: 54