Change pack
Lintel Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 8 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 144. What are the numbers?

    Answer: 47, 48, and 49
  2. 2. Algebra

    Solve: x8 = 3

    Answer: x = 24
  3. 3. Geometry

    Opposite = 19cm, adjacent = 16cm. Calculate the angle

    Answer: 49.9°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 15:12:12

    Answer: 5:4:4
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 33, 6, 7, 29, 6, 42

    Answer: 20.5

Tuesday 9 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Find the total of 115, 141, and 138

    Answer: 394
  2. 2. Algebra

    Factorise: 7x² + 6x

    Answer: x(7x + 6)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 19cm, hypotenuse = 32cm. Find the angle

    Answer: 53.6°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 6:15:12

    Answer: 2:5:4
  5. 5. Statistics

    A spinner has 3 red, 6 blue and 2 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 311

Wednesday 10 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Find the total of 116, 290, and 124

    Answer: 530
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x = 24

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Opposite = 19cm, adjacent = 18cm. Calculate the angle

    Answer: 46.5°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 24:24:12

    Answer: 2:2:1
  5. 5. Statistics

    A spinner has 4 red, 4 blue and 6 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 27

Thursday 11 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 93. What are the numbers?

    Answer: 30, 31, and 32
  2. 2. Algebra

    Solve: x5 = 2.6

    Answer: x = 13
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 12cm, hypotenuse = 24cm. Find the angle

    Answer: 60°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 9:15:15

    Answer: 3:5:5
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 43, 25, 16, 19, 39, 30, 48

    Answer: 31.4

Friday 12 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 636 + 341

    Answer: 636 + 341 = 977
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 10x² + 6x

    Answer: 2x(5x + 3)
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 6cm and b = 6cm

    Answer: 8.49cm
  4. 4. Ratio

    Find 56% of 307

    Answer: 171.92
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 13, 8, 38, 30, 50, 42

    Answer: 30.2