Change pack
Lintel Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 15 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 691 + 986

    Answer: 691 + 986 = 1677
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 14x² + 8x

    Answer: 2x(7x + 4)
  3. 3. Geometry

    Opposite = 19cm, adjacent = 14cm. Calculate the angle

    Answer: 53.6°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6m:600cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 2 red, 5 blue and 2 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 29

Tuesday 16 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 144. What are the numbers?

    Answer: 47, 48, and 49
  2. 2. Algebra

    Solve: x6 = 4.1666666666667

    Answer: x = 25
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 13cm, hypotenuse = 28cm. Find the angle

    Answer: 62.3°
  4. 4. Ratio

    Calculate 33% of 859

    Answer: 283.47
  5. 5. Statistics

    A spinner has 6 red, 4 blue and 4 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 37

Wednesday 17 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is 9.8 + 3.5 + 0.15?

    Answer: 9.8 + 3.5 + 0.15 = 13.45
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x = 15

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Opposite = 17cm, adjacent = 14cm. Calculate the angle

    Answer: 50.5°
  4. 4. Ratio

    Calculate 12.2% of 572

    Answer: 69.78
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 43, 27, 12, 35, 35, 22, 12, 18

    Answer: 25.5

Thursday 18 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 282 + 303

    Answer: 282 + 303 = 585
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x = 35

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Opposite = 17cm, adjacent = 16cm. Calculate the angle

    Answer: 46.7°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 5m:500cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A bag has 3 red and 4 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 37

Friday 19 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 46 + 45 + 12

    Answer: 5930
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 6x² + 10x

    Answer: 2x(3x + 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 15cm, hypotenuse = 34cm. Find the angle

    Answer: 63.8°
  4. 4. Ratio

    Calculate 26.2% of 574

    Answer: 150.39
  5. 5. Statistics

    Find the range of: -8, 13, -26, -18, 21

    Answer: 47