Change pack
Lintel Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 29 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 991 + 757

    Answer: 1748
  2. 2. Algebra

    Solve: 9x = 27

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 14cm, hypotenuse = 24cm. Find the angle

    Answer: 54.3°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 6:6:12

    Answer: 1:1:2
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 43, 12, 25, 45, 17, 28, 27, 8

    Answer: 25.6

Tuesday 30 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 105. What are the numbers?

    Answer: 34, 35, and 36
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x = 6

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Opposite = 9cm, adjacent = 16cm. Calculate the angle

    Answer: 29.4°
  4. 4. Ratio

    Find 32% of 264

    Answer: 84.48
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 26, 44, 26, 18, 25, 15, 11, 38

    Answer: 25.4

Wednesday 31 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is ∛27?

    Answer: 3
  2. 2. Algebra

    Solve: x7 = 5.7142857142857

    Answer: x = 40
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 30cm, hypotenuse = 45cm. Find the angle

    Answer: 48.2°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 18:12:6

    Answer: 3:2:1
  5. 5. Statistics

    A spinner has 2 red, 3 blue and 4 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 29

Thursday 1 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Find the total of 265, 204, and 138

    Answer: 607
  2. 2. Algebra

    Factorise: 3x² + 5x

    Answer: x(3x + 5)
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a circle with diameter 21cm

    Answer: 346.36cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify: 4:4:10

    Answer: 2:2:5
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 15, 39, 8, 33, 45, 36

    Answer: 29.3

Friday 2 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 994 + 579

    Answer: 1573
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x = 25

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    A circle has area 314.2cm². Find its radius (dp)

    Answer: 10cm
  4. 4. Ratio

    Find 53% of 248

    Answer: 131.44
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 38, 30, 46, 34, 49, 28, 45

    Answer: 38.6