Change pack
Lintel Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 5 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 990 + 763

    Answer: 1753
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x = 24

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 15cm, hypotenuse = 34cm. Find the angle

    Answer: 63.8°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 3m:300cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 5 red, 5 blue and 2 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 512

Tuesday 6 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 14 + 23

    Answer: 1112
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x = 36

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Opposite = 17cm, adjacent = 14cm. Calculate the angle

    Answer: 50.5°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 2m:200cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 5 red, 4 blue and 5 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 514

Wednesday 7 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 120. What are the numbers?

    Answer: 39, 40, and 41
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 20x² + 24x

    Answer: 4x(5x + 6)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 24cm, hypotenuse = 44cm. Find the angle

    Answer: 56.9°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 7m:700cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 47, 30, 21, 11, 20, 14, 35

    Answer: 25.4

Thursday 8 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 991 + 735

    Answer: 1726
  2. 2. Algebra

    Solve: x3 = 4.6666666666667

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 18cm, hypotenuse = 37cm. Find the angle

    Answer: 60.9°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 3m:300cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A bag has 4 red and 6 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 25

Friday 9 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 25 + 13

    Answer: 1115
  2. 2. Algebra

    Collect like terms: 4x + 8y + 4x + 4y

    Answer: 8x + 12y
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 5cm and b = 6cm

    Answer: 7.81cm
  4. 4. Ratio

    Calculate 25.6% of 789

    Answer: 201.98
  5. 5. Statistics

    Find the range of: -21, 0, 30, -13, 39

    Answer: 60