Change pack
Lintel Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 12 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Find the total of 101, 153, and 129

    Answer: 383
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 1, 3, 7, 13, ...

    Answer: 21
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 24cm, hypotenuse = 32cm. Find the angle

    Answer: 41.4°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 7m:700cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A bag has 6 red and 8 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 37

Tuesday 13 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 35 + 56 + 45

    Answer: 6730
  2. 2. Algebra

    Factorise: 5x² + 7x

    Answer: x(5x + 7)
  3. 3. Geometry

    Opposite = 8cm, adjacent = 15cm. Calculate the angle

    Answer: 28.1°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8m:800cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    Find the range of: -16, 39, 6, 19, -26

    Answer: 65

Wednesday 14 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 991 + 559

    Answer: 1550
  2. 2. Algebra

    Factorise: 5x² + 5x

    Answer: 5x(x + 1)
  3. 3. Geometry

    Opposite = 8cm, adjacent = 11cm. Calculate the angle

    Answer: 36°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 16:12:24

    Answer: 4:3:6
  5. 5. Statistics

    A bag has 4 red and 3 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 47

Thursday 15 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 374 + 664

    Answer: 374 + 664 = 1038
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 12 = 3x - 2

    Answer: x = 3.5
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 27cm, hypotenuse = 45cm. Find the angle

    Answer: 53.1°
  4. 4. Ratio

    Find 53% of 195

    Answer: 103.35
  5. 5. Statistics

    Find the range of: -1, 41, -15, 10, 38

    Answer: 56

Friday 16 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 998 + 652

    Answer: 1650
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 10x² + 8x

    Answer: 2x(5x + 4)
  3. 3. Geometry

    Opposite = 20cm, adjacent = 17cm. Calculate the angle

    Answer: 49.6°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:16:12

    Answer: 3:4:3
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 48, -3, 7, -2, -11

    Answer: 59