Change pack
Lintel Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 19 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 150. What are the numbers?

    Answer: 49, 50, and 51
  2. 2. Algebra

    Solve: x6 = 5

    Answer: x = 30
  3. 3. Geometry

    Opposite = 11cm, adjacent = 15cm. Calculate the angle

    Answer: 36.3°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 9:15:12

    Answer: 3:5:4
  5. 5. Statistics

    A spinner has 2 red, 3 blue and 3 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 14

Tuesday 20 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 13 + 24

    Answer: 56
  2. 2. Algebra

    Solve: x3 = 5.6666666666667

    Answer: x = 17
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 27cm, hypotenuse = 46cm. Find the angle

    Answer: 54.1°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 15:9:9

    Answer: 5:3:3
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 24, 50, 44, 6, 7, 8

    Answer: 23.2

Wednesday 21 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 93. What are the numbers?

    Answer: 30, 31, and 32
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x = 27

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Calculate perimeter: two sides are 7cm and 12cm at right angles

    Answer: 32.9cm
  4. 4. Ratio

    Find 39% of 64

    Answer: 24.96
  5. 5. Statistics

    A spinner has 6 red, 2 blue and 3 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 611

Thursday 22 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 298 + 124

    Answer: 298 + 124 = 422
  2. 2. Algebra

    Factorise: 3x² + 9x

    Answer: 3x(x + 3)
  3. 3. Geometry

    A right triangle has hypotenuse 5cm and one side 3cm. Find its area

    Answer: 6cm²
  4. 4. Ratio

    Find 85% of 229

    Answer: 194.65
  5. 5. Statistics

    A spinner has 2 red, 6 blue and 3 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 211

Friday 23 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Simplify: y2 × y2 × y4

    Answer: y8
  2. 2. Algebra

    Solve: x7 = 2.4285714285714

    Answer: x = 17
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 5cm and b = 11cm

    Answer: 12.08cm
  4. 4. Ratio

    Find 43% of 285

    Answer: 122.55
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 44, 37, 21, 36, 44, 27, 26

    Answer: 33.6