Change pack
Lintel Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 3 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 36 + 37

    Answer: 1314
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x = 75

    Answer: x = 15
  3. 3. Geometry

    Opposite = 9cm, adjacent = 20cm. Calculate the angle

    Answer: 24.2°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6m:600cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 2 red, 4 blue and 2 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 14

Tuesday 4 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 37 + ? = 102

    Answer: 65
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x = 26

    Answer: x = 13
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a circle with diameter 23cm

    Answer: 415.48cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify: 8:20:12

    Answer: 2:5:3
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 11, 21, 48, 35, 29, 36

    Answer: 30

Wednesday 5 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 999 + 600

    Answer: 1599
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 25x² + 30x

    Answer: 5x(5x + 6)
  3. 3. Geometry

    A circle has area 201.cm². Find its radius (dp)

    Answer: 8cm
  4. 4. Ratio

    Find 80% of 392

    Answer: 313.6
  5. 5. Statistics

    A spinner has 3 red, 6 blue and 2 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 311

Thursday 6 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    11000

    Answer: 1.1 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 9x² + 15x

    Answer: 3x(3x + 5)
  3. 3. Geometry

    Opposite = 19cm, adjacent = 16cm. Calculate the angle

    Answer: 49.9°
  4. 4. Ratio

    Find 72% of 497

    Answer: 357.84
  5. 5. Statistics

    A spinner has 5 red, 6 blue and 3 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 514

Friday 7 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 93. What are the numbers?

    Answer: 30, 31, and 32
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x = 78

    Answer: x = 13
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 25cm, hypotenuse = 35cm. Find the angle

    Answer: 44.4°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 4:8:6

    Answer: 2:4:3
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 40, 45, 24, 19, 23, 17, 18

    Answer: 26.6