Change pack
Lintel Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 10 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 967 + 801

    Answer: 967 + 801 = 1768
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 28x² + 24x

    Answer: 4x(7x + 6)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 13cm, hypotenuse = 20cm. Find the angle

    Answer: 49.5°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 6:4:12

    Answer: 3:2:6
  5. 5. Statistics

    Find the range of: -14, -10, 37, 3, 26

    Answer: 51

Tuesday 11 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 14 + 12 + 16

    Answer: 1112
  2. 2. Algebra

    Solve: 9x = 27

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Opposite = 16cm, adjacent = 20cm. Calculate the angle

    Answer: 38.7°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 24:16:24

    Answer: 3:2:3
  5. 5. Statistics

    A bag has 8 red and 5 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 813

Wednesday 12 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 959 + 892

    Answer: 959 + 892 = 1851
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x = 27

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 17cm, hypotenuse = 23cm. Find the angle

    Answer: 42.3°
  4. 4. Ratio

    Find 71% of 310

    Answer: 220.1
  5. 5. Statistics

    A bag has 7 red and 7 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 12

Thursday 13 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 111. What are the numbers?

    Answer: 36, 37, and 38
  2. 2. Algebra

    Solve: x7 = 3.7142857142857

    Answer: x = 26
  3. 3. Geometry

    Opposite = 8cm, adjacent = 20cm. Calculate the angle

    Answer: 21.8°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 10:8:10

    Answer: 5:4:5
  5. 5. Statistics

    Find the range of: -10, 38, -10, -12, 21

    Answer: 50

Friday 14 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 102. What are the numbers?

    Answer: 33, 34, and 35
  2. 2. Algebra

    Solve: x4 = 6.25

    Answer: x = 25
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 6cm and b = 12cm

    Answer: 13.42cm
  4. 4. Ratio

    Calculate 45.9% of 523

    Answer: 240.06
  5. 5. Statistics

    A bag has 3 red and 7 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 310