Change pack
Lintel Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 17 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Find the total of 142, 214, and 117

    Answer: 473
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 12x² + 21x

    Answer: 3x(4x + 7)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 22cm, hypotenuse = 42cm. Find the angle

    Answer: 58.4°
  4. 4. Ratio

    Calculate 48% of 924

    Answer: 443.52
  5. 5. Statistics

    A bag has 5 red and 8 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 513

Tuesday 18 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 987 + 354

    Answer: 987 + 354 = 1341
  2. 2. Algebra

    Solve: x4 = 5.25

    Answer: x = 21
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 28cm, hypotenuse = 38cm. Find the angle

    Answer: 42.5°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 7m:700cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 47, 13, 33, 17, 14, 16

    Answer: 23.3

Wednesday 19 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 995 + 832

    Answer: 1827
  2. 2. Algebra

    Solve: 9x = 36

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Calculate the distance between (3, 10) and (6, 14)

    Answer: 5
  4. 4. Ratio

    Calculate 23.8% of 636

    Answer: 151.37
  5. 5. Statistics

    A spinner has 5 red, 3 blue and 5 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 513

Thursday 20 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 15 + 13

    Answer: 815
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x = 42

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    A circle has area 153.9cm². Find its radius (dp)

    Answer: 7cm
  4. 4. Ratio

    Calculate 36.8% of 674

    Answer: 248.03
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 7, 31, 39, 38, 6, 39

    Answer: 26.7

Friday 21 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 997 + 614

    Answer: 1611
  2. 2. Algebra

    Solve: x3 = 7.6666666666667

    Answer: x = 23
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a right triangle with perpendicular sides 13cm and 13cm

    Answer: 84.5cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 5m:500cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 6 red, 5 blue and 3 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 37