Change pack
Lintel Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 7 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 146 + 394

    Answer: 146 + 394 = 540
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x = 12

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    A circle has area 78.5cm². Find its radius (dp)

    Answer: 5cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 6:18:6

    Answer: 1:3:1
  5. 5. Statistics

    A bag has 3 red and 3 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 12

Tuesday 8 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 37 + 25

    Answer: 2935
  2. 2. Algebra

    What is the next term? 5, 15, 45, 135, ...

    Answer: 405
  3. 3. Geometry

    A right triangle has hypotenuse 13cm and one side 5cm. Find its area

    Answer: 30cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify: 9:15:12

    Answer: 3:5:4
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 18, 40, 28, 35, 41, 6, 28, 31

    Answer: 28.4

Wednesday 9 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 25 + 15 + 12

    Answer: 1110
  2. 2. Algebra

    Solve: x8 = 1.5

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Opposite = 11cm, adjacent = 11cm. Calculate the angle

    Answer: 45°
  4. 4. Ratio

    Find 17% of 316

    Answer: 53.72
  5. 5. Statistics

    A spinner has 4 red, 3 blue and 4 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 411

Thursday 10 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 96. What are the numbers?

    Answer: 31, 32, and 33
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 9x² + 21x

    Answer: 3x(3x + 7)
  3. 3. Geometry

    Find c if a = 18cm and b = 17cm in a right triangle

    Answer: 24.8cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 10:8:8

    Answer: 5:4:4
  5. 5. Statistics

    A spinner has 5 red, 5 blue and 5 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 13

Friday 11 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 26 + (42)

    Answer: 68
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x = 40

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Opposite = 20cm, adjacent = 15cm. Calculate the angle

    Answer: 53.1°
  4. 4. Ratio

    Find 21% of 306

    Answer: 64.26
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 11, 7, 6, 35, 41, 23

    Answer: 20.5